Mintchokladmuffins

Gillar du mintchoklad och apelsin så testa de här! Jag tyckte att de var väldigt goda, men är inte så säker på att alla andra tyckte det.

dsc_0051

Ingredienser
50 g mjölkfritt margarin
1,5 dl soja- el havremjölk
3 dl farinsocker
0,5 dl carob el kakao
rivet skal av 1 apelsin
1 msk bakpulver
5 dl grovt rivna morötter

100 g mörk (mjölkfri) blockchoklad
ca 5 droppar pepparmyntsolja (finns på apoteket)
kokos

Sätt på ugnen, 200 grader. Smält fettet i en kastrull och tillsätt mjölken. Blanda mjöl, farinsocker, kakao/carob, bakpulver och apelsinskal i en skål.
Mät upp morötterna i ett litermått (utan att packa ihop dem). Rör ihop alltihopa. Fördela i muffinsformar och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna.

Smält chokladen över ett vattenbad på spisen eller i mikrovågsugnen (men se till att inte köra för länge i så fall). Rör ner pepparmyntsoljan och fördela över alla muffins med hjälp av en tesked. Vänta tills chokladen stelnat något och strö sen över kokos.

0 Responses to “Mintchokladmuffins”



  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s





%d bloggare gillar detta: