Müsli

En nygammal favorit. Hemmagjord müsli. Pulvernyponsoppa och världens bästa müsli, det är vad jag levde på när jag åkte med transibiriska järnvägen för ett tiotal år sen. Som jag minns det. Det är i alla fall fortfarande fantastiskt gott. Här med fruktsallad och sojayoghurt. Prova själva!

dsc_0024

Ingredienser
Flingor och gryn efter smak och tillgång. Till exempel: havregryn, rågflingor, kornflingor, vetekli och eller kruskakli
Frön: Solroskärnor, linfrön, sesamfrön, hampafrön etc.
Nötter: mandlar, hasselnötter, cashewnötter, valnötter etc.
Torkad frukt: russin, aprikoser, katrinplommon, äppelringar etc.

Gör så här
Hemligheten är att rosta allt. Det vill säga alla flingor och nötter. Enklast gör man det i ugnen. Värm ugnen till 200 grader och bred ut nötterna på en långpanna. Varje sort rostas helst för sig eftersom de tar lite olika lång tid på sig. Hasselnötter rostas på ca 10 minuter, mandlar något fortare. Håll koll så de inte bränns!

Grö likadant med flingorna och solrosfröna, men var noga med att röra om då och då. Rostningen går fort när plåten väl blivit varm.

Hacka frukten och nötterna. När allting svalnat är det bara att blanda allt i en stor glasburk eller liknande.

0 Responses to “Müsli”



  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s





%d bloggare gillar detta: