Mokinas fruktkaka

Mammas moster Kristina, Mokina, bjöd alltid på russin när vi barn kom på besök. Ibland kunde man också få en bit av den här fantastiska kakan. Hemma hos oss har den blivit ett stående inslag till jul.

Ingredienser
150g mjölkfritt margarin
1 dl äppelmos eller soja-/havregrädde
2 ½ dl socker
½ dl soja-/havremjölk
2 dl korinter
1 dl russin
50g mandel (1dl)
(1/2 dl aprikoser)
1 ½ tsk kardemumma
1 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl

Blanda frukten med 1 dl av vetemjölet. Rör margarin och socker i en annan skål och tillsätt äppelmoset eller grädden lite i taget. Blanda övriga torra ingredienser för sig (detta gör man för att bakoulvret ska bli ordentligt utblandat och kakan ska växa jämt). Blanda sedan ihop alla ingredienser tillsammans. Häll i en långsmal, smord och bröad brödform. Grädda i 75-200 grader ca 50 min.

Den här kakan riskerar att bli lite smulig, men god så det förslår. Väl färdig håller den sig bra i skafferi.

0 Responses to “Mokinas fruktkaka”



  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s





%d bloggare gillar detta: