Mjuk pepparkaka

Jag var på 30-års fika för ett par veckor sedan och blev då bjuden på den här underbara pepparkakan. Den ser ut som en vanlig kladdkaka, men så smakar man på den och inser att den smakar ljuvlig pepparkasdeg!

(jaja, det blir en hel del kakor och inte så mycket annat, men jag använder ju aldrig recept när jag lagar/bakar annat, då är det svårt att skriva om det… Dessutom är det ju jultider, vad mer kan man önska sig en nya kakrecept?)

Mjuk pepparkaka

Ingredienser
100g mjölkfritt margarin
2,5 dl socker
0,75 dl soja-/havregrädde (jag hade ingen grädde, bytte ut den mot 0,5 dl olja och 0,25 dl extra mjölk)
1,5 dl soja-/havremjölk
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kryddnejlika
0,5 tsk mald kardemumma
2 tsk mald kanel

Smält margarinet, blanda i socker, mjölk och grädde. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål och rör i dem. Smörj och bröa en rund form med avtagbara kanter. Grädda i 200 grader ca 25-30 minuter. Färdigt för fikabordet!

0 Responses to “Mjuk pepparkaka”



  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s





%d bloggare gillar detta: