Paj med grönkål och tofu

Pajer är fantastiska, de kan varieras i det oändliga. Aldrig att en av mina pajer blir den andra lik. Ibland lyckas jag lite extra bra och då kan det vara värt att skriva ner receptet. För mig själv och för andra. Alltså, här kommer en ny favorit:

Pajdeg:

1,5 dl vetemjöl

1,5 dl grahamsmjöl

1 kryddmått salt

150 gram kylskåpskallt mjölkfritt margarin

1-2 msk iskallt vatten

Fyllning:

1 stor gul lök

1 purjolök

6-7 kvistar grönkål

1 paket tofu (kung markatta är lagom storlek och konsistens)

1 buljongtärning

0,5 dl sojagrädde

2 dl krossade tomater

 

1-2 msk solrosfrön

1-2 skivade tomater

 

Blanda margarin, salt och mjöl till en smulig smet (matberedare underlättar här!). Tillsätt vatten tills degen börjar hålla ihop. Knåda så lite som möjligt, tryck istället ut degen i en form (formens storlek avgörs av hur tjock paj man vill ha). Förgrädda pajskalet i ugnen i ca 15 minuter, 200 grader.

Skala och skär löken i skivor, skölj och strimla purjolöken. Fräs i lite olja på medelstark värme tills löken blivit mjuk. Skölj grönkålen och ta bort stammarna. Skär de gröna delarna i mindre bitar, stek tillsammans med löken. När grönkålen blivit mjuk smular man ned tofun (det går enkelt med händerna, annars funkar en gaffel). Det ska inte bli färs, men inte heller för stora bitar. Tillsätt sojagrädde, tomater och buljong. Salt och peppar efter smak. Lägg blandningen i det förgräddade pajskalet. Lägg ut tomatskivor uppe på. Strö över solrosfrön och sätt in i ugnen. Grädda ca 30 minuter i 200 grader. Et voilà!

0 Responses to “Paj med grönkål och tofu”



  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s





%d bloggare gillar detta: